De ce sa-ti urmezi visurile

Mai bine de 18 luni am lucrat la un proiect numit InvisibleUs, care speram sa ma poarte prin intreaga lume si prin toate povestile pe care voiam sa le scriu.

Totul a început cu o idee, apoi s-a schimbat de la lună la lună, am crescut, am învățat, am înțeles ce vreau. Și tot nu părea să prindă un contur clar. Primul pas logic în mintea mea era… biletul de avion. Am negociat cu vreo două companii, am primit răspunsuri pozitive, însă ceva nu se lega. Și am renunțat. Am spus: “ok, să vedem ce-o să fie, nu mai insist.” 

Iar în toamna lui 2015 am primit un email de la Singapore Airlines, cu o invitație la o conferință de presă la Intercontinental București. Mi s-a părut fabulos că oamenii ăștia vin aici să își promoveze brand-ul, ținând cont că ei practic nu activează pe piața din România. Și am spus DA imediat. Eram curioasă.   

La conferință am fost vreo 15 oameni, bloggeri, jurnaliști, agenți de turism. Echipa de la Singapore Airlines a venit cu cel puțin 8 oameni: de la companie, de la Changi Airport, de la Singapore Tourism Board. Bine pregătiți, calzi, minunați. M-am îndrăgostit într-o clipă. Credeți că oamenii din sală au fost “aleși”? Nope. Au fost trimise mult mai multe invitații – însă lumea nu a venit. Concluzia o trageți voi.   

După povești despre Singapore, cărți de vizită, zâmbete și o stare generală de euforie (cel puțin din partea mea) – m-am întors acasă cu un mic avion Singapore Airlines și l-am montat pe birou. Visam să zbor cu ei? Of course. Credeam că pot să fac asta? Of course not.   

Și m-am gândit așa: oamenii ăștia minunați lucrează pentru unul dintre cele mai frumoase și mai de succes brand-uri din lume, într-o țară în care calitatea, inovația și inspirația sunt la cel mai înalt nivel. Ce am eu de oferit? Ce pot eu să creez ca să mă ridic la acel nivel? Chiar dacă mintea mea insista să termin cu prostiile, m-am așezat la birou și am făcut ce-am putut eu mai bine. Am creat un site de la zero, cu domeniu, găzduire și prezentare, am realizat un plan, m-am pus pe mine acolo, cu toată pasiunea, și îndrăzneala, și bucuria din mine.   

În câteva ore, totul era așa cum era. Nu perfect. Însă suficient de bine. Pentru că întotdeauna, să termini ceva este mai important decât să aștepți până este perfect sau până când consideri tu că se ridică la un anumit nivel. Și am trimis un email. N-am primit niciun răspuns. Am spus: “Ok, am încercat, sunt mândră de mine. Și acum merg mai departe.”   

După câteva săptămâni mi-au răspuns. Mi-au zis că este cel mai frumos proiect pe care l-au primit. Și am început negocierile. Acestea au durat din octombrie 2015 până în mai 2016. Am vrut să renunț pe parcurs? You bet I did! Dar am insistat. Am schimbat datele de vreo 5 ori, am schimbat proiectul, beneficiile, cifrele, tot. La final, nimic din ce a fost în prima zi nu mai era. Am avut răbdare? Nu, deloc. Doar am lăsat lucrurile să se așeze și m-am concentrat pe altceva –  pe bucuria din mine.   

În mai 2016 am primit pe email bilete de avion business class Dubai – Singapore, one way. Atât am negociat, atât am cerut. A fost dorința mea 100%. În iulie 2016, am vrut să mă întorc acasă. Am trimis un email. Cu doar 5 zile înainte de zbor, am primit bilete de avion business class Singapore – Dubai.

Lumea mea s-a schimbat nu doar prin faptul că am zburat cu una dintre cele mai bune companii aeriene sau că am zburat la business class, ci prin modul în care am comunicat cu acești oameni absolut minunați. Zecile de email-uri, atenția la detalii, plăcerea pură de a ne face munca – din ambele “tabere”, înțelegerea, corectitudinea, blândețea. Dacă se poate așa, păi atunci așa să fie. Pentru totdeauna.   

Credeți că, dintre cei 15 oameni aflați la conferința de la Inter, a mai fost cineva care a făcut asta? Nope. OK, poate nu era visul lor, este de înțeles. Însă credeți că mai voia cineva de acolo să viziteze Singapore? Pot să pun pariu că da.   

De asta spun. Urmează-ți visele, urmează semnele și invitațiile pe care le primești. Spune DA, când sufletul tău se bucură. Ai încredere în tine, oricât de imposibil pare ceva. Tot ce vine spre tine vine cu un rost – să îți fie bine!   

Dacă ai o idee care le dă aripi fluturilor din stomac, atunci acționează, nu aștepta să îți pice ceva din cer. Chiar dacă nu vezi nici o fereastră deschisă, zboară. Habar n-ai ce uși se deschid.   

Ce înseamnă să-ți urmezi visele?   

1. să simți ce îți dorești.  

2. să îți asculți intuiția, nu mintea.  

3. să lași lucrurile să fie și să vezi în jurul tău posibilități. Practic – să deschizi ochii, nu să te fixezi pe CUM vrei tu să iasă totul.  

4. să încerci. să acționezi. să nu amâni.   

5. să nu aștepți rezultate, ci să te bucuri de ce ai deja. oricum ar fi.   

6. să simți în continuare ce îți dorești. să te bucuri. să te joci.

Singapore Airlines mi-au dat aripi la propriu și la figurat. Mi-am depășit limitele și am avut parte de două zboruri fabuloase si, apoi, de ani in sir de calatorii, povesti, iubire si pasiune.

Urmeaza-ti visul si chemarea. Daca acum iti doresti ceva – inseamna ca esti perfect echipat sa iti implinesti dorinta. Iar daca ti se pare greu, eu sunt aici sa te ajut cu tot ce stiu. Spune DA si hai sa implinim acel vis.