Iată mai jos răspunsurile la toate întrebările tale: 1. Este programul ăsta pentru mine?

Școala de Digital Nomads ți se potrivește dacă vrei mai mult. Dacă adori să călătorești și să descoperi lumea, făcând ce îți place. Dacă ai povești și pasiuni care vor să iasă la lumină. Dacă îți dorești împlinire, libertate, bucurie și aventură în viața ta. 

Ți se potrivește dacă ești corporatist, freelancer, antreprenor. Dacă ești la început sau dacă ai făcut deja primii pași spre visul tău, dar nu ai avut rezultate concrete. 

Ți se potrivește dacă îți dorești mai mult decât orice libertate. Bani. Timp. Pasiune. Plăcere. Împlinire. Dacă simți că ai ceva de spus. 

Școala de Digital Nomads nu este pentru tine dacă aștepți să devii bogat și celebru în două zile de când ai terminat-o. Dacă nu ești dispus să te implici. Dacă ești mulțumit și fericit acum și nu îți dorești mai mult.2. Ce obțin mai exact dacă urmez acest program? 

TOTAL FREEDOM. Libertate financiară și libertatea de a munci de oriunde dorești. Dar asta dacă te ții de treabă :) Concret -> programul școlii îl găsești aici.

Nu sunt o profă obișnuită. Mă folosesc de toate resursele pe care le am ca să te învăț. De energie, dezvoltare personală, informații from the inside, strategii de business, îți ofer cărți, idei, timp și iubire. 


3. Dar dacă nu știu să scriu și nu îmi place?! Dacă nu vreau să fiu în "industria" asta a bloggerilor?

În acest moment, după 5 ani de când predau, am studenți care sunt la bază: ingineri, medici, profesori, absolvenți de liceu/ facultate, funcționari la bancă, agenți de turism, agenți de publicitate, arhitecți. Am și mămici care stau acasă cu bebe. Am oameni între 19 și 62 de ani. 

NU toți scriu. Nu toți sunt buni la asta. Însă și-au găsit propria modalitate de exprimare. Fac video, filmează cu drona, fac fotografie, pictează, fac design, predau engleză, fac yoga, dansuri, coaching, scriu cărți, unii fac filme, alții au plecat într-un an sabatic. 

Ideea este să fii fericit făcând ce-ți place. Să călătorești prin lume, făcând ce îți place. 

Ceea ce contează este atitudinea ta, să faci primii pași și să fii perseverent, să îți urmezi visele. Iar eu sunt aici să te ajut să schimbi mentalitățile care te împiedică să ai tot ce vrei. 


4. Ai vreo dovadă că această școală funcționează?

De cinci ani de când predau, am sute de studenți care fac ce le place și care m-au depășit cu muuuult. Îi vei cunoaște pe toți. Sunt o inspirație! 

Am studenți care și-au dat demisia și au plecat un an în jurul lumii, deși le era foarte frică. Am studenți care care apar în presa internațională doar pentru că fac ce le place. Am studenți care predau engleza în Asia. Am studenți care își vând materialele la cele mai tari hoteluri din lume. Am studenți care câștigă foarte bine din propriile produse (bijuterii, cărți, ghiduri, organizare de vacanțe). Am studenți care călătoresc cu copiii - și-au împlinit visul de a le oferi celor mici lumea întreagă, timpul lor, cea mai bună variantă a lor. 5. Trebuie să am experiență ca jurnalist pentru a fi travel writer?

Nu. Ai nevoie în schimb de pasiune pentru călătorii și online, dorința de a învăța, bucurie față de noile experiențe care se deschid în fața ta și entuziasmul de a împărtăși cu lumea propria ta poveste și talentele care te fac unic. 

În plus, dacă toată viața ai visat să fii liber, acum eu te învăț cum să faci din asta o "situație permanentă". Tu vii cu pasiunea și dorința de a învăța, eu vin cu experiența, cu exercițiile practice și cu ideile care te vor aduce mai aproape de visul tău. 


6. Ce tip de aparat foto ar trebui să am pentru a putea urma cursul de fotografie?

Poți deține orice tip de aparat foto (compact, mirrorless sau DSLR entry-level) și poți urma cursul cu ușurință. Acesta se adresează atât începătorilor, cât și celor avansați, pasionați de fotografie. Și nu uita, dacă vrei să te axezi pe un cont bun de Instagram ca să faci proiecte frumoase, tot ce ai nevoie este un smartphone. Cursul te ajută și pentru fotografiile cu telefonul! 


7. Ar fi nevoie de multe călătorii la activ pentru a scrie primele materiale?

Nu. Sunt convinsă că ai avut câteva vacanțe memorabile, pe care ai vrea să le împărtășești cu cititorii tăi. Însă poți să te axezi și pe povești din propriul oraș, din România sau, de ce nu, din imaginația ta. Când am primit prima sponsorizare de travel, fusesem doar în trei țări și prea puțin prin România. NU aveam niciun text despre călătorii pe site. Orice este posibil!

Mai mult, ca să urmezi Școala de Digital Nomads, NU ai nevoie să călătorești intensiv. Poți să locuiești oriunde vrei în lume și să faci exact ce te face fericit. 


8. Oferă vreo companie sponsorizare unui travel writer aflat la început de drum? 

Da! Exemplul meu este cel mai bun. Nu scrisesem nici măcar un singur text despre călătorii când am primit prima sponsorizare. Aveam doar un blog personal, cu mai puțin de 100 de cititori unici pe zi. Însă pasiunea și dorința mea de a descoperi lumea au fost suficiente. Pentru tine poate fi și mai ușor, pentru că te învăț exact ce pași să urmezi ca să obții tot ce îți dorești. 


9. După cât timp vor începe să vină banii?

Depinde de tine foarte mult. Dacă îți gândești site-ul ca pe o afacere. Dacă ai idei bune și dacă îți dorești foarte mult să oferi calitate cititorilor tăi. Nu trebuie să ai foarte multe materiale. Nu trebuie să fie perfecte. Ai nevoie de viziune și claritate. Să știi exact ce îți dorești și să fii realist în așteptări. 

Da, poți obține bani foarte repede din colaborări, apoi din produsele proprii (fizice sau digitale). Regulile sunt clare: crede în tine, oferă calitate celor care te urmăresc, învață, fii atent la ce se întâmplă în jur. Restul vine de la sine. 

Iar ca să-ți dau un exemplu, știu pe cineva care a obținut bani fără să aibă un blog, doar fiindcă scrie de pe drum pentru un blogger de succes. Poți face asocieri, poți să faci orice îți dorești. Și repede! 10. Aș vrea să mă înscriu, însă nu știu dacă am timp să urmez acum școala, dacă e bine să investesc acum, dacă mă voi ține de treabă, dacă dacă... 

Școala o poți urma când ai timp, ai acces la materiale pe viață. În plus, vei fi inspirat de toată gașca noastră. Energia lor este molipsitoare. 

În primul rând, investești în tine. Îți faci cel mai mare dar - numai și numai pentru sufletul tău. 

Iar eu nu caut cantitate. Nu mă interesează să "închei vânzări". Mă interesează calitatea. Să știu că pot să ajut cu adevărat. Că - dacă urmezi școala asta - ai cea mai mare deschidere spre tine posibilă. 

Dacă vrei să înveți și vrei mai mult de la viață - perfect! Sunt foarte fericită să îți ofer tot ce știu, pas cu pas, să învățăm împreună. 

Dacă nu îți dorești asta - perfect! Decizia ta contează cel mai mult. Ce-ți dorești TU este important pentru mine. 


11. Pot plăti în rate? 


Da, în condițiile următoare:

* Prima rată este 250 euro. O poți plăti acum aici!

* A doua rată este tot 250 euro și se plătește in doua saptamani de la prima plata. Plata se face automat. 

* Dacă dintr-un motiv sau altul nu poți plăti a doua rată, prima rată nu se returnează. Însă vei primi primele două săptămâni din curs, bineînțeles. 


12. Primesc banii înapoi dacă mă răzgândesc și nu mai vreau să urmez școala? 

Nu. Îți explic și de ce. Am avut studenți care au urmat școala, dar nu și-au făcut temele și nu s-au ținut de treabă. Peste un an sau chiar mai mult, dorința lor de a învăța a revenit, au recitit materialele, au dat drumul la un site/ business și totul funcționează perfect. 

Materialele și accesul la școală rămân ale tale pe viață, le poți relua oricând ești pregătit. Dacă urmezi pașii din cele 5 săptămâni, vei obține ce îți dorești. Sper din suflet că am răspuns și la întrebările tale aici. Și sper că îți dorești să mergi cu mine mai departe. You are so welcome! 


Say YES to your dreams and to yourself!

Mulțumesc. Huge love & hugs,

Ioana