Eugen, cine ești tu și ce faci?  

Sunt un tip creativ care nu se împacă deloc cu rutina. Caut mai mereu ceva nou care să-mi mențină sclipirea entuziasmului în ochi. Sunt nebun după fotografie, pasionat de video, călător fără astâmpăr, blogger de călătorii, devorator de filme și documentare, cititor avid, grafician… și câteodată un leneș fără pereche!  Ce fac? În viața profesională sunt director de imagine la TVR și călătoresc destul de mult cu munca. În timpul liber călătoresc şi mai mult, fotografiez lumea după sufletul meu și povestesc pe “Eugenisme” despre experiențele mele. 

Când ți-ai dat seama că vrei mai mult de la viață și că adori să călătorești? (Ah, știu că am citit o poveste superbă la tine despre cum voiai să te faci șofer de camion?!) 

Aaa, n-am avut nici pe departe vreun moment de revelație în legătură cu călătoriile. Eu și dorul de ducă suntem frați gemeni, nedespărțiți din fragedă pruncie.  Aveam vreo trei ani când părinții mei au mobilizat tot cartierul şi-au alertat poliția când am plecat de nebun cu tricicleta la câteva străzi depărtare de casă.  Când m-am făcut mai măricel, am plecat de multe ori pe jos din oraș către satul bunicilor, vreo 7 kilometri pe coclauri.  Prin generală am urcat tot pe jos, de unul singur, din Brașov până în Poiană iar prin liceu am făcut de mai multe ori cu bicicleta cei 45 de kilometri dintre Roman și Bacău.  Iar pe atunci într-adevăr îmi doream să devin șofer de TIR pentru că nu vedeam vreo altă meserie care să mă plimbe atât cât îmi doream. 

Ce pași ai făcut în sensul ăsta?  

Cum am povestit mai sus, pașii au fost foarte mulți, iar pedalele la fel de multe!  Lăsând gluma la o parte, când am realizat că sunt posesorul unei creativități care n-are cum să se manifeste în condusul TIR-urilor, m-am reorientat spre “Imagine de film și televiziune” de la UNATC. Așa am rezolvat partea creativă.  

În anul trei de facultate m-am angajat în televiziune la “Imagine teren” și așa am rezolvat și partea cu călătoriile. Câteodată eram plecat atât de mult prin deplasări cu serviciul, încât în concediu preferam să stau acasă.  

Dar în ultimii ani am realizat că locurile care mă așteaptă să le explorez în lumea asta sunt prea multe ca să le vizitez doar cu munca. Așa că în istoria recentă am am ivestit zilele libere și cele de concediu în diverse plecări pe banii mei sau în colaborări cu blogul.  

Anul trecut, de exemplu, am ajuns în China, Grecia, Spania, Norvegia, Cehia, Bulgaria, Ucraina. În țară m-am dat cu caiacul pe Olt, pe Dunăre, în Deltă și pe Marea Neagră. Tot anul ăsta am zburat pentru prima dată cu un avion ultrauşor și mi-a plăcut incredibil de tare. Mai mult decât atât, am decolat și pilotat nițel unul.  Viața e frumoasă, nu-i așa?

Te-a ajutat în vreun fel Scoala de Digital Nomads? 

Ooo, da! Blogul meu are domeniu propriu și arată cum e acum datorită programului tău, Ioana.

Tot de la tine am învățat să mă gândesc la cititori și să structurez ceea ce scriu pentru o lectură mai ușoară.  Îmbunătățirile sunt evidente când blogul vechi și blogul nou sunt puse unul lângă altul. Cine dorește chiar poate să facă comparația: eugendemeterca.wordpress.com și eugendemeterca.com.  

Ești director de imagine la TVR, ești un călător foarte activ și scrii demențial. Ai visat vreodată că asta vei face?  

În primul rând mă bucur tare că-ți place stilul meu de scris! Și da, recunosc: am visat de mic să călătoresc mult!  Doar că în copilărie sau adolescență nu mi-a trecut vreodată prin cap că o voi face în calitare de director de imagine sau de travel blogger. 

Ba chiar mi se pare foarte amuzant c-am ajuns să scriu!  Pentru că am avut o profesoară de română în liceu care m-a obligat să tocesc ca papagalul comentarii nesfârșite, am ajuns să urăsc româna și scrisul. Și asta s-a-ntâmplat în condițiile în care îmi placea enorm să citesc. Așa că după bac mi-am promis că n-o să mai pun de bună voie și nesilit de nimeni mâna pe pix decât ca să semnez negocierile salariale. Până la urmă n-a fost așa, din fericire!

Citeste toata povestea lui Eugen aici.

Implineste-ti si tu visul. Inscrie-te acum la Digital Nomads School si invatam impreuna. Te pot ajuta sa fii liber cu adevarat – sa ai un business online, sa calatoresti si sa-ti traiesti viata la maxim.