Oana, cine ești tu și ce faci? 

Încep prin a te îmbrățișa și a le transmite gândurile mele bune tuturor celor care au deschis acest articol. Le mulțumesc pentru timpul acordat și sper ca ceea ce citesc să le trezească interesul pentru călătorii și dorința de a-și urma visurile.  Eu sunt un Visător prin lume, acesta este numele pe care l-am preluat odată cu deschiderea blogului meu, iar numele real este Oana Grozavu.

Sunt o iubitoare de călătorii, de natură, de viață, de artă, de frumos. Permiteți-mi să mă axez pe lucrurile care îmi plac cel mai tare și să consider că acestea mă definesc, pentru că au început să îmi ocupe aproape tot timpul. Sunt, de mai bine de trei ani, un blogger de călătorii care își împărtășește experiențele pe propriul site.  Și, în afară de poveștile din călătorii, încerc să aduc puțină culoare, puțină bucurie și încredere. 

Așa că scopul meu este acela de a transforma lumea din jurul meu într-un loc mai bun și încerc să fac zilnic ceva în acest sens.

Când ți-ai dat seama că vrei mai mult de la viață și că adori să călătorești? 

Pasiunea pentru călătorii a existat dintotdeauna în interiorul meu, cred că doar, la un moment dat, i-am permis să se exteriorizeze și am transformat-o într-un mod de viață.  Acela a fost și punctul în care mi-am dat seama că vreau mai mult de la viață, iar transformarea a fost una radicală.

Din copilul timid și, cumva, tot timpul retras și în banca lui, am găsit curajul să mă arăt lumii așa cum sunt.  Iar acest lucru s-a întâmplat în prima jumătate a anului 2016. De atunci, sunt în proces de transformare și continui să mă descopăr și să mă accept.  

Transformarea a venit cu renunțări, cu decizii luate fără să stau prea mult în cumpănă, dar și cu infinit mai multe beneficii – în ceea ce privește călătoriile, s-a schimbat totul, de la modul în care percep lumea din jurul meu la numărul și intensitatea deplasărilor.

Ce pași ai făcut în sensul ăsta? 

Drumul nu a fost unul simplu și nici nu au venit de la sine lucrurile. Am început să caut, să citesc, să încerc să înțeleg. Am urmat cursuri, am întâlnit oameni care m-au inspirat și care m-au sfătuit, am căutat persoane cu pasiuni similare, am înțeles că trebuie răbdare și că lucrurile se așază atunci când alegi să pornești pe un drum.  

Dar, așa cum am mai spus mai devreme, procesul este unul de durată și sunt în plină transformare acum. Ce pot afirma cu certitudine este că îmi place această schimbare și că, deși de cele mai multe ori, prin natura noastră, ne temem de schimbări, ele sunt benefice și ne ajută să evoluăm.

Te-a ajutat în vreun fel scoala mea de digital nomads? 

Cred că cel mai mult m-a ajutat ‘omul’.

Cei aflați la început de drum în acest domeniu au nevoie de informațiile pe care programul tău le conține. Și cred că mai au nevoie de acel impuls, pentru ca dorința să se transforme în intenție. Și au nevoie să cunoască povești reale, ale unor oameni cu nimic diferiți de ei, care au spus DA la momentul potrivit și care sunt foarte fericiți cu alegerile lor.

Cam despre asta cred eu că este vorba, despre energia pe care tu o oferi, iar cursanții tăi o primesc.

Citeste toata povestea Oanei aici.

Hai si tu sa simti energia si sa implinim vise impreuna. Spune DA bucuriei din tine. Inscrie-te acum la Scoala de Digital Nomads si scrie-ti propria poveste.